Magyar Szakmai Tudakozó

Széleskörű cégadatbázis

Névnap

Ma 2024. december 22., vasárnap, Zénó napja van. Holnap Viktória napja lesz.

Quali-t Bt.

Megye
Szabolcs-Szatmár-Bereg
Cím
4561, Baktalórántháza-Flóratanya, Iskola utca 2.
Telefonszám
30/274-3623
E-mail
GPS
N48.011659, E22.043874

Cégünk - a Quali-T Bt. - az ország észak-keleti részében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található. Székhelyünk Nyíregyházán van, üzemünk pedig a várostól 35 km-re, az akácerdővel körbevett Flóratanyán működik. A családi vállalkozást a szülők alapították 1995-ben. A táraság valódi tőkéjének azt a szellemi apportot tekintjük, amit a korábbi ismereteinkből felhalmoztunk (mezőgazdasági kutatás, laboratóriumi és élelmiszerellenőrzési ismeretek a szülők részéről, közgazdasági- és nyelvismeret a gyermekek részéről). A vállalkozás létrehozása mellett szólt az is, hogy a vidéki élet mellett köteleztük el magunkat.

 
A vállalkozás kialakításában szerepet játszott a családtagok gyökerekhez, földhöz és régióhoz való ragaszkodása.
 
Induláskor az anyagi és szellemi lehetőségeinket figyelembe véve olyan piaci szegmenst választottunk, ahol a kisebb mennyiségben előállított termék esetén a minőség kiemelkedő szerepet kap. A régiós ismeretek alapján biogyümölcs-termesztés és feldolgozás mellett döntöttünk.
 
 
 
A   zöldség-gyümölcskertészethez a megye éghajlata rendkívül kedvező. Az ország gyümölcsöskertjének is nevezik ezt a tájat, mert az ország gyümölcstermésének 40%-a, ezen belül az alma 50%-a itt terem. Jelentősek még a szilva-, meggy- és dióültetvények.
 
A föld minősége csak 65%-a az országos átlagnak. Telephelyünkön, a Közép-Nyírségben lévő ültetvények 13AK-értékű homoktalajon találhatóak, de a bérelt területek egy része beregi öntés-réti talajon van.
 
Működésünket 1995-ben szilvalekvár főzéssel kezdtük. Ekkor még a nagyszülői házban, Beregben, hagyományos módon és eszközökkel (rézüst) készítettük a lekvárt. Kis, sárospataki, kézi korongolású szilkékbe csomagoltuk ki.
 
A mostani telephelyet 1997-ben vásároltuk, 3 ha területen, félkész üzemépülettel. Az épületet saját erőből, valamint pályázatok útján nyert támogatások segítségével alakítottuk modern kisüzemmé. A termelés felfutása érdekében további területeket vontunk biogazdálkodás alá, részben saját tulajdonban, részben bérletben. Így fokozatosan bővült a termesztett növényfajok köre, és a termékkínálat is.
 

Képek (1)
Hozzászólások (0)

Legyen ön az első hozzászóló!